Blog Rasmi Perbadanan Putrajaya

400 Komuniti Putrajaya jayakan Program Bubur Lambuk Putrajaya 2019

Tiada ulasan

PUTRAJAYA, 25 Mei 2019 - Perbadanan Putrajaya (PPj) menganjurkan Program Bubur Lambuk Perbadanan Putrajaya (PPj) bersama komuniti Putrajaya bertempat di Kompleks PPj, seawal jam 7.30 pagi. 

Program ini telah dimeriahkan dengan kehadiran Presiden PPj, YBhg. Datuk Dr. Aminuddin Bin Hassim di samping komuniti Putrajaya yang terdiri daripada wakil Majlis Perwakilan Penduduk Wilayah Persekutuan Putrajaya (MPPWP), Masjid Tuanku Mizan, Krisputra, Ahli Puspanita dan warga PPj sendiri yang berganding bahu menyediakan bubur tersebut.

Merupakan acara tahunan PPj setiap kali bulan Ramadan, program ini diadakan bertujuan memupuk semangat kerjasama di antara warga PPj dan komuniti Putrajaya dan mengeratkan silaturrahim di kalangan warga PPj serta komuniti Putrajaya.

Sebanyak 19 periuk bubur lambuk berjaya dimasak secara gotong-royong, diketuai oleh Chef Noraini Binti Salleh dengan tema Bubur Lambuk DiRaja dengan menggunakan resepi tersendiri.

Bubur ini akan diagihkan kepada komuniti setempat, surau-surau di Putrajaya serta para pengunjung yang hadir di Festival Ramadan Putrajaya.

Perbadanan Putrajaya Luar Biasa

Tiada ulasan :

Catat Ulasan